Udělejte si radost. 🤎 Nakupte nad 2 400 Kč a získejte dárkovou sadu v hodnotě 349 Kč zcela zdarma. 🎁

Jaký je příběh ORO Caffè?

Od roku 1987 budujeme důvěru těch nejlepších barů a restaurací po celém světě.

Pražírna ORO Caffè byla založena v Itálii před více než 30 lety s cílem nabízet vybrané směsi pro kvalitní espresso, které zůstane v průběhu času konstantní. Naší prací bylo od počátku vybrat ta nejlepší kávová zrna na světě, upražit je a smíchat do jemného a lahodného umění. Dnes si naši kávu můžete vychutnat ve více než 40 zemích.

Píše se rok 1987, kdy Stefano Toppano a Chiara De Nipoti díky sérii náhodných okolností převezmou velmi malou pražírnu a degustaci v provincii Udine. Pečlivým výběrem, pražením a mícháním Stefano a Chiara rýsují styl harmonické chuti a vytříbenosti, který je dnes uznávaný pro svou dokonalou rovnováhu. V současnosti má ORO Caffe 50 zaměstnanců a výrobní kapacitu 6 000 kg pražené kávy denně díky výkonné 240 kg pražírně.

Obě dcery Elisa a Ketty, které byly od počátku svědky rozvoje ORO Caffe, se po studiích staly aktivní součástí rodinného podniku. Elisa zastřešuje roli marketingové manažerky a Ketty provozní ředitelky. ORO Caffe využívá technologicky vyspělé, plně automatizované a ekologické profilové pražící systémy v nejmodernějším závodě o ploše více než 2 400 metrů čtverečních, který byl slavnostně otevřen v roce 2009 a je vybaven fotovoltaickým systémem schopným vrátit do sítě téměř 100 kW přebytku za den.

Zrnka naší historie

  • 1987 Chiara a Stefano přebírají malou pražírnu a značka ORO Caffè je na světě.
  • 1990 kvalita ORO Caffè se začíná prosazovat na hlavních mezinárodních veletrzích.
  • 2009 ORO Caffè slavnostně otevírá nové sídlo, které splňuje vysoké standardy udržitelnosti.
  • 2014 ORO Caffè otevírá novou pobočku v Kanadě, ve městě Toronto.
  • 2015 se zrodil řetězec kaváren s názvem ADORO CAFÈ, kde můžete osobně vyzkoušet požitek z degustace, jehož záměrem je šíření kultury kávy.
  • 2019 expanze do zahraničí pokračuje a ORO Caffè otevírá pobočku v německém Mnichově.
  • 2021 ORO Caffè je k nalezení také v některých z hlavních řetězců supermarketů v oblasti Triveneto.

Naše poslání

Od roku 1987 vybíráme, pražíme a mixujeme pouze ta nejlepší kávová zrna na světě. Naší silnou stránkou je neustálé hledání stálosti kvality. Kvalita by však nestačila, kdybychom se stejným nasazením nepracovali na tom, abychom našim baristům předali techniky ke zlepšení vlastností vybraných kávových směsí, protože pouze při odborném zacházení mohou vydat kávová zrna to nejlepší.

Naší misí je šíření znalostí o kávě a vytváření uvědomělého konzumenta, který ví, jak rozpoznat a ocenit všechny kvality skvělého espressa. Naším záměrem je být schopni rozhodujícím způsobem přispět k lepšímu šíření kultury espresso kávy ve světě.

vision

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz